Viitasaaren elokuvaviikko ohjelmisto


Viitasaaren elokuvaviikon ohjelmisto on nyt julkaistu. Elokuvaviikon aikana nähdään
yhteensä 16 kotimaisen elokuvan näytöstä sekä koulukinonäytöksiä. Tänä vuonna elokuvaviikkoa vietetään heti pääsiäisen jälkeen 4.–9.4.2018. Viitasaaren elokuvaviikon järjestää Keski-Suomen elokuvakeskus yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa. LIPPUKAUPPAAN TÄSTÄ


Näytökset: 
Näytökset järjestetään Viitasaaren nuorisotalon teatterisalissa osoitteessa Koulukija 8. 

Liput 8€: 
Lipunmyynti avautuu nuorisotalon teatterilla aina 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Huomioithan, että lipunmyynissä maksuvälineenä käyvät vain käteinen sekä kulttuurisetelit. 

Ennakkoliput:
Lippuja voi myös ostaa ennakkoon osoitteesta www.zupticket.com/viitasaari tai puhelimitse 28.-29.3. klo 12-18 välisenä aikana numerosta 041 700 3160. Ennakkolippukauppa, lisätietoja elokuvista sekä niiden trailerit löytyvät myös täältä

Ohjelmakartta: 
Festivaalin aikataulu ja ohjelmakartta on ladattavissa kokonaisuudessaan täältä
Pidätämme oikeuden muutoksiin. Lisätietoja tulevasta päivitetään tarpeen mukaan.
    


OHJELMISTO 2018


KESKIVIIKKO 4.4.

Avajaiselokuva:
SUOMEN HAUSKIN MIES Klo 19
K12 | 103 min | 2018
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhytelokuva Verhon takaa (7min)


Suomen hauskin mies on Heikki Kujanpään ohjaama mustan huumorin sävyttämä draamaelokuva elämänhalusta ja naurun voimasta. Siinä jo kerran kuolemaan tuomitut vangit valmistavat näytelmän vartijoidensa ja saksalaisjoukkojen komentajan viihdyttämiseksi. Vankeina olevien teatterilaisten on nauratettava yleisöään, jotta heidän tuomiotansa ei panna täytäntöön. Teatterilaisten joukkoa johtaa Suomen hauskimmaksi mieheksi mainittu Toivo Parikka, jota esittää Martti Suosalo.


TORSTAI 5.4.

TUNTEMATON SOTILAS Klo 14
K16  | 180 min | 2017
Alkukuvana nähdään Otso Alangon lyhytelokuva Ukki kertoo haudan takaa, miksi minä elän (3,5min).


Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa. Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin. Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.KAIKEN SE KESTÄÄ Klo 18
K12 | 82 min | 2017
Kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Marja ja Tapio ovat paitsi vanhempia, myös haavoittuvia ja erehtyväisiä ihmisiä. Tapio tasapainottelee omien halujensa ja vastuidensa välillä. Marja puolestaan pyrkii säilyttämään ehjän perheen ja itsekunnioituksensa. Ullan ja Tapion intohimoinen suhde uhkaa rikkoa ystävyyden ja avioliitot. Mitkä ovat rakkauden rajat? Elokuva kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti.YÖSYÖTTÖ Klo 20
S | 86min | 2017
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhyelokuva Verhon takaa (7min).

Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. “Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?”

Elämä on mallillaan. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu. Vauva sylissään Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, Pia kyydissään ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä. Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.


PERJANTAI 6.4.

KÄÄNTÖPISTE Klo 18
K12 | 104 min | 2018
Euroopan halki paenneen Francisin matka saa äkillisen käänteen Helsingistä pohjoiseen suuntaavassa yöjunassa. Samaan hyttiin osuu maailman kovettama Jere sekä salamatkustaja, jonka takia Francis ja Jere joutuvat yllättäen yhteisen päätöksen eteen. Samaan aikaan Oulussa Vera katkaisee välit lapsensa arvaamattomaan isään. Jokainen heistä pyrkii elämässä eteenpäin, mutta sattuma puuttuu peliin: kun Veran lapsen isä katoaa jäljettömiin, kolmikon kohtalot ajautuvat vääjäämättä samoille raiteille.

ARMOMURHAAJA Klo 20
K16 | 83 min | 2017
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhytelokuva Halko (7min).

Veijo Haukka on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet hän kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkien omistajia kohtaan hän ei ole yhtä armollinen. Petri Kettu tuo Veijolle koiransa lopetettavaksi. Veijon sydän heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Kuin varkain Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy pieni tila jopa rakkaudelle. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

LAUANTAI 7.4.

SUPERMARSU Klo 11
S | 86 min | 2018
Supermarsu kertoo alakouluikäisestä Emiliasta, joka huomaa omaavansa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimille tulee käyttöä, kun Supermarsua pyydetään auttamaan silakoita ja pelastamaan saastunut Itämeri. Lisäksi Emilia ratkoo parhaan ystävänsä Simon koulukiusaamisasiaa. Haastavissa tehtävissään Emilia saa apua kokeneelta ja viisaalta jättiläismarsulta.

HUMANISMIN KÄSI-PALKINTOGAALA KLO 13


Palkintogaalassa jaetaan vuodesta 1980 alkaen jaettu Humanismin käsi-palkinto. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, joka on kokoillan näytelmäelokuvan välityksellä edistänyt humanistisia ja ihmisläheisiä arvoja taiteellisesti laadukkaalla työllään. Palkintotoimikunnassa ovat edustettuina Suomen keskeisimmät elokuva-alan yhteisöt.

Palkintogaalan aikana näytetään kaksi Tapio Suomisen elokuvaa. Ensimmäisen Humanismin käsi-palkinnon voittanut elokuva Täältä tullaan, elämä! (1980) sekä Suomisen lyhytelokuva Kyläkauppa (1979). 

Täältä tullaan, elämä! nousi valmistumisvuonnaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi ja aikalaiskriitikot äänestivät dokumentaarisella otteella kuvatun elokuvan vuoden parhaaksi kotimaiseksi. Pääosin Kontulassa kuvatun elokuvan päähenkiöitä ovat tarkkailuluokkaa käyvät lähiönuoret, joilla jokaisella on risainen perhetausta. Pojat joutuvat alati kasvavaan alamäkeen sekoilemalla, koulusta pinnaamalla ja viinaa juomalla. Esa Niemelä tekee unohtumattoman roolin elokuvan keskushahmona, Jussina, ja tarkkisluokan ainoaa tyttöä, Lissua, näyttelee oivaltavasti nuori Kati Outinen ensimmäisessä elokuvaroolissaan.


Kyläkauppa on dramatisoitu dokumentti kyläkaupan merkityksestä kyläyhteisölle. Elokuvan kaikki esiintyjät ovat aidoissa tilanteissa kuvattuja keihärinkoskelaisia.

Palkintogaala on maksuton ja kaikille avoin.


YRITTÄJÄ Klo 16
S | 77 min | 2018
Dokumenttielokuva tämän päivän yksin- ja pienyrittämisen arjesta. Yrittäjän unelmista, omanarvontunnosta ja arvokkuuden säilyttämisestä vaikeuksienkin keskellä. Se on kuvaus yksinyrittäjien sosiaaliturvattomasta köyhälistöstä, mutta myös nuoresta sukupolvesta, joka ottaa ketterästi haltuunsa uudet toimintamallit teknologisoituvassa maailmassa.

KAIKKI OIKEIN Klo 18
S | 86 min | 2018
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhytelokuva Pilkkihiihto (11min).

Kaikki oikein on draamakomedia Eevistä, joka voittaa lotossa jättipotin. Eevi työskentelee kauneushoitolassa ja elää vaatimattomasti Helsingin laitamilla rokkarimiehensä Karin kanssa. Voiton jälkeen pariskunta sopii jatkavansa elämää toistaiseksi kuten ennenkin, kertomatta voitosta muille. Rahat kuitenkin polttelevat taskussa, mitä heidän on vaikea peitellä. Samalla käsitys itsestä ja parisuhteesta joutuu koetukselle. Kaikki tuntuvat suhtautuvan heihin omituisesti, vaikka he yrittävät viestittää olevansa samoja ihmisiä kuin ennenkin. Tuovatko miljoonat mukanaan onnea ensinkään?

HEVI REISSU Klo 20
K12 | 92 min | 2018
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhytelokuva Halko (7min).

Pienen pohjoisen kylän oma poika Turo , ei välitä kiekosta tai autojen rassaamisesta: vapaa-ajallaan hän on seudun kovimman (ja ainoan) metalliyhtyeen laulaja. Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus päästä pois kotikulmilta ja nousta isoille lavoille. Tiedossa on hevi reissu!

MIEKKANIEMEN FILMIKLUBI KLO 21
Osoitteessa: Bed & Breakfast, Laitisenkuja 6

Maksuton ja avoin kaikille.

Dokumenttikooste: KEKKOSEN NEUVOSTOLIITON VIERAILUT 16mm filmi | 40min | 1958
Fjodor Hitruk: FILM FILM FILM  16mm filmi 
| 20min | 1968


SUNNUNTAI 8.4.

MUUMIEN TAIKATALVI Klo 10
S | 82 min | 2017
Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä. Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi. Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa. Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA RUBENSIN VELJEKSET Klo 12
S | 91 min |2017
Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Äidillä Hannalla on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin väärään ”huvilaan” kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat tilanteen ajoissa ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat värikkääseen seikkailukomediaan.


TOKASIKAJUTTU Klo 14
K7 | 98min |2017
Alkukuvana nähdään ohjaaja Teemu Nikkin lyhytelokuva Pilkkihiihto (11min).

Yksi luku Suomen musiikkihistoriassa päättyi joulukuussa 2016, kun maan merkittävimpiin punk-bändeihin kuuluva Pertti Kurikan Nimipäivät lopetti uransa huipulla. Tokasikajuttu näyttää bändin nousu- ja laskukiidot yhtyeen kolmen viimeisen vuoden ajalta. Elokuvassa seurataan historiallisen yhtyeen viimeisiä yhteisiä vuosia, eikä draamalta, kyyneleiltä ja nauruilta vältytä. Elokuva on itsenäinen jatko-osa vuonna 2012 ilmestyneelle Kovasikajuttu-elokuvalle.    
     


IKITIE Klo 16
K16 | 103 min | 2017
Alkukuvana nähdään Atso Alangon lyhytelokuva Ukki kertoo haudan takaa, miksi minä elän (3,5min).

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle. Rajan takana valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

VIULISTI Klo 18
K12 | 125 min | 2017

Elokuva kertoo huippuviulisti Karin Nordströmistä, joka menettää liikenneonnettomuudessa sormiensa tuntoherkkyyden. Kun harjoittelu ei tuota tulosta, Karin joutuu hylkäämään uransa ja nöyrtymään nuorten viulistien opettajaksi. Karinin oppilas Antti jakaa kuitenkin saman intohimon musiikkiin, ja hänessä Karin tunnistaa jotain itsestään. Kun Karin aloittaa suhteen Antin kanssa ja hänen entinen rakastajansa kapellimestari Björn Darren saapuu kaupunkiin, Karin löytää itsensä vaikeiden valintojen edestä. Varsinkin, kun kotona odottaa aviomies.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minikinossa elokuvia perheen pienimmille

Kiertueteatteri Kino Metson syyskuun elokuvat